Сос Карбонара

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3312k
Сос Карбонара1 / 2
24/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
"Оригинална рецепта за сос, който е в основата на Италианската кухня!"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • бекон - 150 г
  • вино - 2 - 3 с.л.
  • яйца - 2 - 3 броя
  • сметана - 100 мл готварска
  • сол
  • черен пипер
  • пармезан - 60 г настърган или кашкавал
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Запържете нарязаните ситно лук, чесън и бекон в малко сгорещена мазнина.

Долейте 2-3 с.л. бяло вино и овкусете със сол, черен пипер. Разбийте сметаната с яйцата и при непрекъснато разбиване с тел я доливайте в тигана.

Бъркайте, докато сосът леко се сгъсти. Към така приготвения сос Карбонара прибавете предварително сварените спагети и настъргания пармезан.

Може да добавите и малко гъби при запържването.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
517
47
36
22
11
Дай твоята оценка: