Телешки кебап с доматен сос
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Кебап»Телешки кебап с доматен сос

Телешки кебап с доматен сос

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k2k6
Телешки кебап с доматен сос
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 5
07/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
"Гледайте на това като на вкусна печена торта от телешко месо, която трябва да се поднесе с хубаво червено вино"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се слага в подходяща тава. Отгоре се слага настърган лук, ситно накълцан магданоз и ситно нарязана 1/2 зелена чушка, а чесънът се пресова. Овкусява се със сол, кимион, черен и червен пипер.

Всичкото това се омесва хубаво. После каймата се разстила добре по цялото дъно на тавата като леко се притиска. Нарязва се на триъгълници като пица.

Маслото се разстопява, оставя се да се поохлади малко и се залива каймата. С помощта на четка се разнася навсякъде отгоре.

Отделно в купа се смесват доматеното пюре, доматеният сок и водата. С тази смес отново се залива каймата и се разнася навсякъде.

Отгоре по средата се нареждат във вид на цвете нарязаната на ленти 1/2 чушка и 1/2 домат. Посоляват се по желание.

Кебапът се пече в загрята фурна на 190 градуса.

Телешкият кебап с доматен сос е готов.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: