Лека кремсупа от тиквички със зелена ябълка

07/01/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8334923153
"Има кремсупи, които ще ви накарат да се пристрастите към вкуса им, тази е точно от тях "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо864
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарежете всички зеленчуци и ябълката на кубчета и ги задушете 10 минути на умерен огън във зехтина и малко сол.

2. Щом омекнат добре, налейте зеленчуковия бульон горещ (може и вода). Оставете да къкри около 25 минути до пълната им готовност и налейте сметаната.

3. Овкусете с подправките и още сол на вкус, отстранете от огъня и пасирайте до кремообразна консистенция. Ако ви е гъста, добавете си водичка.

4. За крутоните нарежете хляба на кубчета и ги запечете до златист загар на сух тиган или с малко зехтин.

5. Поднесете супата гореща, ако е за зимния сезон или студена - в летен вариант. Поръсете с крутоните и накълцани перца от зелен лук.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар