Бисквитен сладкиш с тахан халва

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
449
2k
1k
942
3
07/01/2018
"Чинията е като дамското сърце - винаги има място за още едно изкушение "
Приготвяне20 мин.
Готвене5 мин.
Общо25 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 357
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола или друг съд затопляме прясното мляко заедно с маслото.

Халвата натрошаваме на ситно и я прибавяме към топлото мляко. Бъркаме с шпатула непрекъснато докато халвата се разтвори и сместа клокне.

Добавяме ванилията и оставяме да поври минутка-две. Получава се кремче. Не се тревожете, че ви се е получил не много гъст - такъв трябва да е.

Бисквитите (отделяме предварително две бисквити за поръсване отгоре) начупваме на парчета и слагаме в дълбока купа. Добавяме крема и объркваме добре.

Намокрете с вода тавичка с каквато форма пожелаете и изсипете бисквитената смес. С лъжица притискайте по повърхността за да се получи сладкиша плътен. Настържете с ренде отделените бисквити най-отгоре.

Поставете на хладно за няколко часа. Преди сервиране нарежете на квадрати или триъгълници.

Голяма тефлонова форма за сладкиши 35 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голяма тефлонова форма за сладкиши 35 см
6.00 лв.
Виж ››

Универсална, удобна и много качествено тефлонова форма за кекс - любима на всички домакини

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар