Сицилиански аранчини
Sicilijanski arančiniSicilian-Style Arancini
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Антипасти»Сицилиански аранчини

Сицилиански аранчини

Сицилиански аранчини
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
09/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции10
"Заради такива вкусотии си струва човек да си пожелае да има не един, а два стомаха"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сварете ориза до омекване. Отцедете водата, ако е останала такава. Охладете.

Овкусете със сол и чукнете две яйца. Разбъркайте и добавете настъргания пармезан.

Загрейте олиото в дълбок тиган до умерена температура.

Оформете сместа на малки топки. В средата на всяка топка сложете по парче моцарела.

Разбийте останалите две яйца в купа. Потопете всяко топче в яйце, а след това в галета.

Изпържете оризовите кюфтенца до златист загар. Отцедете мазнината, като наредите антипастите върху домакинска хартия.

Поднесете аранчините още топли с подходяща салата.

Сицилианските аранчини са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: