Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Витаминозна салата»Витаминозна салата с алабаш и цвекло

Витаминозна салата с алабаш и цвекло

По_СилвенскиПо_Силвенски
Новак
134644
Витаминозна салата с алабаш и цвекло2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Витаминозна салата и антивирусната ракия на дядо - две оръжия срещу настинка и грип"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 1 бр.
  • алабаш - 2 бр.
  • ябълка - 1 бр. зелена + 1 бр. червена + 1 бр. жълта
  • морков - 2 бр.
  • царевица - 340 г сладка консервирана
  • праз лук - бялата част 10 см
  • лимон - 1 бр.
  • грейпфрут - 1 бр.
  • зехтин - 60 мл екстра върджин
  • сол - 1 с.л.
  • маслини - 100 г
  • магданоз - 10 стръка за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистват се и се измиват цвеклото, алабашът, ябълките и морковите.

В дълбока купа се настъргват. Добавя се изцедената царевица.

Нарязва се на ситно праз лук в купата.

За дресинг използваме сока на лимона и грейфрута, добавяме зехтина и солта. Разбърква се.

За завършен вид в чинията се поръсва с магданоз и се подреждат маслините върху витаминозната салата.

Витаминозната салата с алабаш и цвекло е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: