Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Обезкостени джолани със зеленчуци в гювеч

Обезкостени джолани със зеленчуци в гювеч

Обезкостени джолани със зеленчуци в гювеч
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4
"Свинско, което се топи в устата и ароматни зеленчуци - няма да повярвате колко много може да изядете от него"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1.5 кг (2 бр.)
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • зехтин - 20 - 30 мл
  • вино - 150 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • къри
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко зехтин слагаме подправките, объркваме всичко и мариноваме джоланите с получената смес. Оставяме ги в хладилник да престоят една нощ.

Картофите измиваме добре и ги нарязваме на половинки, без да ги белим. Морковите и лука също наразваме на едро.

В гювеч нареждаме всички продукти и заливаме с виното и половин чаша вода.

Поставяме в студена фурна и печем на 250 градуса един час, след което намаляме на 150 градуса за още два часа.

Ако искате да се образува препечена коричка, печете ястието последните 15-20 минути без капак.

Обезкостените джолани със зеленчуци в гювеч са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: