Македонска Пастърмалия
gotvach.bg»Рецепти»Пица»Сушеница»Македонска Пастърмалия

Македонска Пастърмалия

МоникаМоника
Чирак
6628737296
Македонска Пастърмалия1 / 2
28/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции8
"Може да отскочите до Македония за тези пастърмалии, а може да си ги приготвите и сами"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 25 г
  • вода - колкото поеме
  • сол - колкото е нужно
  • мас - 2.5 с.л. свинска
  • черен пипер
  • люти чушки - 2 броя
  • свинско месо - 1 кг
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От вечерта месото се нарязва на кубчета, осолява се, намазва се със червен пипер, черен пипер и нарязаните на дълго люти чушки. Обърква се добре и се оставя във хладилника. На другия ден се подготвя тестото.

В купичка маята се натрошава, сипва се малко вода, брашно и се разбърква - оставя се да шупне. Брашното се изсипва в дълбок съд и се прави кладенче. Слага се сол, маята и постепенно водата (водата трябва да е хладка). Омесва се меко тесто и се остава да втаса.

Когато тестото е готово се разделя на 8 топчици, като има място между тях за да не се залепят една друга. Щом тестото е готово се намазнява хубаво мястото на което ще оформите питката. Оформя се във вид на лодка.

Тестото се прехвърля във тава за печене и така се нарежда месото, като леко се натиска надолу да се залепи за тестото. Отгоре се слагат по 3 с.л. мас. Пече се за около 20 минути на 200 г. Когато ги извадите, размажете маста навсякъде по краищата със четка.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Рейтинг

5 6
4 1
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка: