Маринован паламуд

EfrosiaEfrosia
Джедай
9414k1014k
Маринован паламуд1 / 4
02/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене15 мин.
Общо65 мин.
Порции1 буркан
"Първо мариновате паламуда, след това се запасявате с рибарски истории!"

Необходими Продукти

  • паламуд - 500 г почистен
  • лук - 150 г кримид
  • черен пипер - 6 зърна
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • дафинов лист - 1 брой
  • оцет - 100 мл
  • вода - 50 мл
  • сол - 15 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният паламуд се измива и се подсушава. Нарязва се на парчета, които се посоляват.

От водата, оцета и подправките се възвърява марината, която се вари 5 минути. Рибата се подрежда в буркана заедно с нарязания лук.

Залива се с охладената вече марината.

Рейтинг

5 7
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: