Съботна бутерзакуска

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
712
6k
2k
2k
6
14/01/2018
"Такава закуска сме готови да ядем всеки ден от седмицата, стига да има кой да ни я приготвя"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 454
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутертестото се оставя да се размрази и да се отпусне леко.

По средата и по дължина се намазва с кетчуп. Отгоре се нареждат тънко нарязано свинско филе или колбас.

Върху месото се разстилат нарязаните на филийки консервирани гъби. Могат да се използват и сварени в подсолена вода печурки.

Най-отгоре се поставят нарязани на шайби моцарела. Плънката се поръсва със сушен босилек.

От двете страни на пълнежа се правят коси разрези на бутертестото.

Образувалите се ленти се прегъват върху плънката, като се застъпват леко и редуват лентичка отдясно, лентичка отляво. Така се покрива целият пълнеж.

Накрая нашата закуска се намазва с разтопено краве масло и се слага да се пече в загрята на 200 градуса фурна, докато се получи хубава коричка.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар