Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Стар фасул със свински кокали

Стар фасул със свински кокали

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Стар фасул със свински кокали
Снимка: Мария Симова
2 / 3
14/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"От баба знаем, че най-ароматната подправка за стар фасул са именно свинските кокали, проверете, ако не вярвате"

Необходими Продукти

  • стар фасул - 500 г
  • свински кокали - 1 кг от бут
  • стар лук - 1 глава
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • сминдух - 4 бобени шушулки
  • олио - 50 мл
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • джоджен - за поръсване
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително накиснете фасула за 3 часа в студена вода. Изплакнете и налейте втора вода и поставете на огъня да поври за около 10 минути, прецедете и измийте под течаща вода.

Поставете го на дъното на тенджера под налягане. Отделно налейте в тенджера вода и поставете на огъня да заври. Прибавете предварително измитите и прецедени кокали и варите около 5 минути, след което прецедете и измийте под течаща вода.

Поставете в тенджерата при фасула, добавете предварително нарязаните лук, моркови, шушулките сминдух и почистените цели скилидки чесън. Налейте студена вода в тенджерата два пръста над продуктите, затворете капака и поставете тенджерата на умерен огън и варите за 1 час - не повече.

В тиган налейте олиото и го нагрейте, добавете брашното и запържете до лека промяна на цвета. Прибавете доматеното пюре, разбъркайте за кратко и премахнете от котлона, веднага прибавете червения пипер и разбъркайте.

Сипете запръжката към ястието, посолете на вкус и разбъркайте, след като заври, отстранете от котлона.

При сервиране поръсете с листенца нарязан джоджен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: