Пиле по китайски със зеленчуци и соев сос

15/01/2018
"Почти както го приготвят в ресторантите, но далеч, далеч по-вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции2
  • Преглеждания общо6 888
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • пилешко филе - 700 г
  • китайски микс от зеленчуци - 1 пакет
  • оризов оцет - 1 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • соев сос - 50 мл
  • зехтин - 50 мл
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол
  • семена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на кубчета или ивички. Смесете в чаша или купичка соевия сос, меда и оризовия оцет.

Сипете зехтина в уок тиган и загрейте, след което сипете нарязания лук и пилешко филе. Запържете ги за около 5 минути, след което добавете китайския микс от зеленчуци.

Заедно се запържват за около 10 минути, като се разбъркват и накрая сипвате по малко от сместа, която преди това смесихте от меда, оцета и соевия сос.

Може да добавите и чесън (1 скилидка стрита), ако обичате да има чеснов аромат.

След като изсипете цялата смес и се усвои хубаво при разбъркването, може да сервирате поръсено с препечен сусам и слънчогледови семена.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар