gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържено Пиле»Пиле по китайски със зеленчуци и соев сос

Пиле по китайски със зеленчуци и соев сос

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k9k5
Пиле по китайски със зеленчуци и соев сос
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
15/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Почти както го приготвят в ресторантите, но далеч, далеч по-вкусно"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 700 г
  • китайски микс от зеленчуци - 1 пакет
  • оризов оцет - 1 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • соев сос - 50 мл
  • зехтин - 50 мл
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол
  • семена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на кубчета или ивички. Смесете в чаша или купичка соевия сос, меда и оризовия оцет.

Сипете зехтина в уок тиган и загрейте, след което сипете нарязания лук и пилешко филе. Запържете ги за около 5 минути, след което добавете китайския микс от зеленчуци.

Заедно се запържват за около 10 минути, като се разбъркват и накрая сипвате по малко от сместа, която преди това смесихте от меда, оцета и соевия сос.

Може да добавите и чесън (1 скилидка стрита), ако обичате да има чеснов аромат.

След като изсипете цялата смес и се усвои хубаво при разбъркването, може да сервирате поръсено с препечен сусам и слънчогледови семена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: