Сарайско сладко с ром

05/11/2012
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 739
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • хляб - 500 г сух, без кори по желание
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 2 броя
  • захар - 180 г
  • вода - 250 мл
  • олио - 100 мл
  • ванилия - 1 прахче
  • ром - 15 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филиите хляб се потапят в прясното мляко, а след това в разбитите яйца. Изпържват се от двете страни в сгорещеното олио до зачервяване.

заливат се със сироп, приготвен от захарта и водата, варени 1 минута. След отстраняването от огъня се добавят ванилията и ромът. По желание поднесете сарайското сладко със стафиди или др. сушени плодове.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар