Манастирска рибена чорба

05/11/2012
Бай Ставри
отБай СтавриНовак
"Много любима, много богата и много вкусна рибена чорба"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо68 177
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и измита риба се нарязва ситно и се посолява.

Отделно във врящата вода се пуска нарязания лук, нарязаните моркови, почистените и нарязани пиперки, лютите чушки, на които са отстранени дръжките, обелените и ситно нарязани домати, обелените и нарязани на кубчета картофи, мащерката, олиото и солта. вари се до омекване, след което се добавят рибата и оризът.

Преди края на варенето се сипват и нарязаните маслини. Манастирската рибена чорба се поднася гореща, поръсена със ситно нарязан магданоз и смлян черен пипер + 1 резенче лимон.подобни рецепти тук

5 22
4 3
3 6
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Мариана
Мариана
28.05.2015 19:16
Страхотна рецепта! Бърза, лесна и вкусна! Направих с хек филе.
2
1
Балъка
Балъка
04.09.2014 13:14
Лидия,преди да изконсумирате тази хубава чорба нямаше ли по 100гр.концентрат за отскок.:))))))
2
1
vanox
vanox
12.01.2014 12:19
Страхотна рецепта, стана фантастична, дори без лимон, с малко оцет !
4
1

Виж всички коментари или напиши такъв