gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Манастирска рибена чорба

Манастирска рибена чорба

EfrosiaEfrosia
Джедай
9434k1015k
Манастирска рибена чорба1 / 2
05/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
"Много любима, много богата и много вкусна рибена чорба"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и измита риба се нарязва ситно и се посолява.

Отделно във врящата вода се пуска нарязания лук, нарязаните моркови, почистените и нарязани пиперки, лютите чушки, на които са отстранени дръжките, обелените и ситно нарязани домати, обелените и нарязани на кубчета картофи, мащерката, олиото и солта. вари се до омекване, след което се добавят рибата и оризът.

Преди края на варенето се сипват и нарязаните маслини. Манастирската рибена чорба се поднася гореща, поръсена със ситно нарязан магданоз и смлян черен пипер + 1 резенче лимон.

Рейтинг

5 23
4 3
3 6
2 3
1 0
Дай твоята оценка: