Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Тапас»Тапас с пармезанови тиквички и пъдпъдъчи яйца

Тапас с пармезанови тиквички и пъдпъдъчи яйца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Тапас с пармезанови тиквички и пъдпъдъчи яйца
Снимка: Yordanka Kovacheva
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Тапас или още една причина да съберете приятелите на по чаша вино и сладки приказки"

Необходими Продукти

  • пъдпъдъчи яйца - 6 бр.
  • чери домати - 6 бр. малки (или 3 бр. по - големички)
  • тиквичка - 250 - 300 г (1 малка)
  • пармезан - 150 г
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • сол - 1 щипка
  • копър - 1 ч.л. сух
  • едра сол - на люспи за поръсване
  • червен пипер - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквичката и ръснете една щипка сол. Разбъркайте и оставете да пусне водичка (поне 20-30 минути). Доматите чери разполовете, ако са по-големи, в противен случай оставете цели.

Сварете пъдпъдъчите яйца във вода с малко сол. За твърдо сварени - 4-5 минути от момента на завиране; за леко рохки - 3 минути. Отцедете водата, налейте студена и ги оставете да се охладят в нея - така беленето им ще е по-лесно.

Изстискайте рендосаната тиквичка от всичката водичка, която е пуснала. Настържете при нея пармезана, чукнете яйцето и подправете със черен пипер и копър, не добавяйте повече сол. Ръснете и брашното и разбъркайте. Трябва да се получи средно гъста смес, затова, ако е нужно, си сложете още брашно за постигането на такава.

Включете фурната да загрее до 190 градуса и в тавичка върху хартия за печене сложете от сместа, оформяйки 6 обли и плоски кюфтенца с дебелина 1 см.

Печете до зачервяване около 15 минути и извадете да се охладят. През това време обелете до половината яйчицата за по-красив ефект. Люспестата сол навлажнете леко с пръсти и ръснете малко червен пипер, който да полепне по нея.

На дървени клечки бодвайте пармезанова тиквичка, чери домат и накрая яйце. Подредете в плато и поръсете с люспестата сол.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: