Сиропиран Кухен

17/01/2018
"Сочен сладкиш за най-хубавите моменти с хората, които обичате "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо556
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнете яйцата за блата в купа и ги разбийте с миксер около 2-3 минути. Добавете захарта и продължете да разбивате до еднородност. Прибавете олиото и прясното мляко.

Смесете брашното с бакпулвера, добавете към течните съставки и разбъркайте до гладка, кексова смес.

Изсипете смета в тава с незалепващо покритие и изпечете в загрята фурна на 190-200 градуса до готовност.

Охладете.

Пригответе захарен сироп, като кипнете водата и захарта. Полейте сладкиша.

Пригответе карамелената глазура, като стопите захарта на умерена температура при непрекъснато бъркане. Захарта бързо се карамелизира.

Разбийте жълтъците с прясното мляко.

Карамела отстранете от котлона, прибавете размекнатото масло и на тънка струйка при непрекъснато бъркане добавете яйчената смес, а след това и ореховите ядки.

Разбъркайте, докато се получи еднородна смес.

Полейте сладкиша и го оставете на хладно за около 1-2 часа.

Нарежете на подходящи парчета и поднесете.

Много, много приятен сладкиш!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар