Начин на приготвяне
В купа сипете прясното мляко, захарта и разбъркайте. Добавете натрошената мая, покрийте и оставете маята да се активира.
В брашното направете кладенче и сложете солта, яйцето, разтопеното масло и млякото с активиралата се мая. Започнете да месите, като постепенно приемате от брашното. Замесете нелепнещо тесто, ако е необходимо, добавете още малко брашно.
Поставете тестото в намазнена купа, покрийте със стреч фолио и оставете, докато удвои обема си.
В купа смесете орехите, кафявата захар и канелата. Втасалото тесто разточете на голям правоъгълник. Намажете го обилно с маслото и поръсете плънката. Навийте на стегнато руло.
Рулото нарежете на 20 еднакви парчета. Застелете тава с хартия за готвене и поставете рулцата на разстояние. Покрийте и оставете да удвоят обема си.
Покрийте втасалите рулца с фолио и ги сложете в загрята фурна на 180 градуса. След 10 минути махнете фолиото и печете още около десетина минути.
В купа смесете пудрата захар, водата и разбъркайте. Добавете Филаделфията и разбийте с миксер до еднородна смес.
С този сос внимателно залейте готовите и топли рулца.
Канелените рулца с орехи и разкошна заливка са много вкусни.