Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Канелени рулца с орехи и разкошна заливка

Канелени рулца с орехи и разкошна заливка

Канелени рулца с орехи и разкошна заливка
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Вярвате ли в любовта от пръв поглед или искате още веднъж да погледнете нашите Канелени рулца с орехи и разкошна заливка"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 150 мл (хладко)
  • яйце - 1 бр.
  • масло - 50 г (разтопено)
  • мая - 20 г прясна
  • захар - 30 г
  • сол - 1 щипка
  • брашно - около 400 г
  • Плънка
  • канела - 1 - 2 ч.л.
  • захар - 100 г кафява
  • орехи - 100 г едро смлени
  • масло - 100 г (меко)
  • Заливка
  • вода - 50 мл
  • пудра захар - 100 г
  • крема сирене - 150 г Филаделфия (или друг вид сирене)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете прясното мляко, захарта и разбъркайте. Добавете натрошената мая, покрийте и оставете маята да се активира.

В брашното направете кладенче и сложете солта, яйцето, разтопеното масло и млякото с активиралата се мая. Започнете да месите, като постепенно приемате от брашното. Замесете нелепнещо тесто, ако е необходимо, добавете още малко брашно.

Поставете тестото в намазнена купа, покрийте със стреч фолио и оставете, докато удвои обема си.

В купа смесете орехите, кафявата захар и канелата. Втасалото тесто разточете на голям правоъгълник. Намажете го обилно с маслото и поръсете плънката. Навийте на стегнато руло.

Рулото нарежете на 20 еднакви парчета. Застелете тава с хартия за готвене и поставете рулцата на разстояние. Покрийте и оставете да удвоят обема си.

Покрийте втасалите рулца с фолио и ги сложете в загрята фурна на 180 градуса. След 10 минути махнете фолиото и печете още около десетина минути.

В купа смесете пудрата захар, водата и разбъркайте. Добавете Филаделфията и разбийте с миксер до еднородна смес.

С този сос внимателно залейте готовите и топли рулца.

Канелените рулца с орехи и разкошна заливка са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: