Баницата на мама
Mom’s Phyllo Pastry
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баницата на мама

Баницата на мама

МиленаМилена
Новак
54471
Баницата на мама
Снимка: Теодора
1 / 8
07/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10 парчета
"Мама правеше най-вкусната баница на света, затова с гордост споделяме нейната тайна рецепта с вас"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет, за баница
  • сирене - 300 - 350 г в зависимост колко обичате сирене
  • яйца - 4 - 5 броя
  • олио - два пръста от бутилката
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазвате една тава с малко олио, взимате два листа от корите и ги поставяте в тавата, като сгъвате краищата, ако тавата е кръгла.

Натрошавате сирене, колкото вие си прецените и отново слагате два листа кори. Така редувате, докато корите свършат и нарязвате наредената баница на квадрати.

Заливате краищата на всяко парченце с предварително загрялото олио, след което разбивате яйцата с малко сол и малко вода и заливате баницата. Може и да я намажете с четка - който както му е удобно.

Слагате я да се пече на 160 градуса и си я наглеждайте, че бързо се изпича. След като се изпече, напръскайте баницата с вода и я обърнете в/у три купички за няколко минутки.

След това я завийте с хавлиена-, по-дебеличка кърпа. Останалата след хапването баница (давам съвет) завийте с найлоновата обвивка от опаковката на корите - тя я запазва да не изсъхне!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
515
412
33
21
10
Дай твоята оценка: