Желирана пача от свински крачета
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Желирана пача от свински крачета

Желирана пача от свински крачета

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
3622k8051k5
Желирана пача от свински крачета
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 6ВИДЕО
25/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене240 мин.
Общо260 мин.
Порции4
"Всеки знае как се яде пача, но може ли да приготвите толкова вкусна желирана пача от свински крачета, колкото нашата?"

Необходими Продукти

  • свински крачета - 2 бр.
  • свинско месо - 500 г
  • лук - 1/2 глава
  • целина - 1/4 глава
  • морков - 1 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • сол - 1 ч.л.
  • къри - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1 ч.л. сух
  • вода - 2 л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинските крачета и свинското месо. Нарежете месото на парченца.

Сложете го заедно с крачетата в тенджера и налейте водата. Сложете на огъня и варете около 3 часа.

Нарежете лука, моркова и целината на дребно и ги прибавете към месото и крачетата.

Добавете куркумата, кърито, сух магданоз и сол и варете още 1 час.

Свалете от огъня, извадете месото и го разпределете в купички.

Обезкостете крачетата и нарежете кожичките на парченца, след което сложете и от тях по малко във всяка купичка. Те ще допринесат допълнително за желирането на пачата.

Поръсете със ситно нарязан чесън и налейте от бульона във всяка купичка.

Оставете на студено за няколко часа, за да се стегне и желира пачата.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: