Желирана пача от свински крачета

17/01/2018
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф298862802
"Всеки знае как се яде пача, но може ли да приготвите толкова вкусна желирана пача от свински крачета, колкото нашата?"
Приготвяне20 мин.
Готвене240 мин.
Общо260 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 469
  • Преглеждания за месеца557
  • Преглеждания за седмицата140
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински крачета - 2 бр.
  • свинско месо - 500 г
  • лук - 1/2 глава
  • целина - 1/4 глава
  • морков - 1 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • сол - 1 ч.л.
  • къри - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1 ч.л. сух
  • вода - 2 л.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Измийте свинските крачета и свинското месо. Нарежете месото на парченца.

Сложете го заедно с крачетата в тенджера и налейте водата. Сложете на огъня и варете около 3 часа.

Нарежете лука, моркова и целината на дребно и ги прибавете към месото и крачетата.

Добавете куркумата, кърито, сух магданоз и сол и варете още 1 час.

Свалете от огъня, извадете месото и го разпределете в купички.

Обезкостете крачетата и нарежете кожичките на парченца, след което сложете и от тях по малко във всяка купичка. Те ще допринесат допълнително за желирането на пачата.

Поръсете със ситно нарязан чесън и налейте от бульона във всяка купичка.

Оставете на студено за няколко часа, за да се стегне и желира пачата.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар