Лазаня с кори за баница и кайма

18/01/2018
Gergana
отGerganaНовак4
"И изведнъж всички италиански баби ще позеленеят от завист, като чуят за тази невероятна лазаня с кори за баница "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 721
  • Преглеждания за месеца111
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За сос Бешамел:
Загряваме олиото и дърпаме тенджерата от котлона и слагаме брашното, като изсипваме лъжиците една след друга, при постоянно бъркане.

Когато се получи гладка смес, се връща на котлона и се добавя прясното мляко на тънка струйка, при постоянно бъркане. Желателно е млякото да е студено. Готвим до сгъстяване. Добавяме солта и черния пипер.

За червения сос:
Загряваме олиото и добавяме лука да се задържи. След това добавяме каймата. Когато е почти готова добавяме доматите и готвим до сваряване на доматите. Когато е готово добавяме чубрицата, мащерката, черния и червения пипер, солта и босилека.

Намазняваме тава. И подреждаме по следния начин: две кори, бял сос, червен сос, две кори и т.н.

Накрая последните кори ги намазваме с бял сос. Печем около 40 минути и накрая поръсваме с кашкавал.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар