Сарми с кисело зеле и чеснов сос
Sarme sa kiselim kupusom i sosom od belog luka
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сарми с кисело зеле и чеснов сос

Сарми с кисело зеле и чеснов сос

ЕмелЕмел
Чирак
2710336931
Сарми с кисело зеле и чеснов сос
Снимка: Габриела
1 / 2
23/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Сармичките с кисело зеле стават още по-вкусни, когато ги полеете с приготвения чеснов сос"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 ч.ч.
  • топла вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • масло - 50 г
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • чесън - 5 - 6 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделят се листата от зелето, измиват се, за да не киселее много и се оставят да се изцедят.

През това време нарязваме лука и измиваме ориза. Слагаме на огъня олиото да се загрее, добавяме лука. След като лукът промени цвета си, към него добавяме ориза, запържваме го за 2-3 минути, добавяме топлата вода и подправките.

Оставяме да ври на тих огън, докато оризът поеме водата. Щом оризът поеме водата, сваляме от огъня и оставяме да изстине. Ако листата са големи, може да се разделят на две.

Свиват се сарми с плънката от ориз и се нареждат в тенджера, към тях се слага масло и вода /почти докато ги покрие/.

Отгоре се слага плоска чиния и се варят около час на бавен огън.

След като изстинат, се прави сос от киселото мляко и чесъна. Чесънът се изчуква с малко сол и към него се добавя млякото.

Сервираме сармите, като ги наредим в чиния и посипем с кисело мляко и чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: