gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювеч»Пиле с настъргани картофи в гювеч

Пиле с настъргани картофи в гювеч

Пиле с настъргани картофи в гювеч
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
18/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Грешите, ако си мислите, че става дума за поредното пиле с картофи - това е уникално, откъдето и да го погледнеш"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 700 г
  • универсална подправка - за пилешко
  • картофи - 700 г
  • лук - 1 глава голяма
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • заквасена сметана - 200 г
  • брашно - 200 г
  • масло - 100 мл
  • сол - на вкус
  • чубрица
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките бутчета и ги овкусяваме с подправка за пилешко.

В тиган на слаб огън запържваме от всички страни до покафеняване. Лука нарязваме на ситно, а картофите почистваме и настъргваме на ренде.

В купа разбиваме яйцата заедно с прясното мляко и заквасената сметана. Добавяме и брашното. Към настърганите картофи прибавяме лука и магданоза.

Разбъркваме и смесваме с яйцата, млякото и заквасената сметана.

Приготвяме си глинен съд, който намазваме с маслото и изсипваме готовата картофена смес.

Върху нея нареждаме изпържените пилешки бутчета.

Поставяме във фурната и печем на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: