Печени чушки в доматен сос
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш Маш»Печени чушки в доматен сос

Печени чушки в доматен сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
Печени чушки в доматен сос1 / 3
10/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
"Обожаваме вкуса на печени чушки в доматен сос, направо нямаме насита!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките и ги изпечете. Слагайте ги в съд с капак и ги запарвайте, за да може после по-лесно да се обелят. Изпечените чушки обелете и нарежете.

Доматите бланширайте в кипяща вода за по 20-30 секунди. Охладете ги и ги обелете. Нарежете ги ситно или ги пасирайте. Загрейте няколко с.л. мазнина и запържете за кратко скълцания лук и чесън.

Добавете доматите и оставете за 10 минути да къкри под капак. След това махнете капака и добавете натрошения бульон и щипка захар. Оставете сосът да се вари още около половин час.

Накрая към него добавете сол, черен и червен пипер, както и скълцан магданоз. Сипете нарязаните чушки в соса и объркайте добре.

Рейтинг

5 7
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: