Бял постен борш

Бял постен борш

Рая АндоноваРая Андонова
Иноватор
5703k1k1k8
Бял постен борш
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
19/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне29 мин.
Готвене40 мин.
Общо69 мин.
Порции4
"Един по-различен борш, който ще ви грабне със свеж вкус и приятен аромат"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте всички зеленчуци и ги нарежете на малки парченца.

В тенджера с дебело дъно сложете морковите, зелето, картофите, лука и чесъна. Добавете бульона и / или водата. Оставете бавно до заври.

Нека къкри, докато зеленчуците омекнат. Добавете пастата и нека всичко се готви още 5 минути. Бульонът би трябвало да е прозрачен.

Преди сервиране опитайте, добавете при необходимост още подправки, и завършете със струйка зехтин, магданоз и/или копър.

Зеленчуците се нарязват - картофите, морковите и лука на кубчета, чесъна на ситно, а зелето на не много едро.

В тенджера се сипват всички зеленчуци, налива се водата и се оставя да заври.

Когато това стане, се прибавя кубчето бульон и се намаля само да къкри. Оставя се така докато омекнат картофите.

Тогава се добавят чубрица, черен пипер и шарена сол, сол, ако е необходимо, слага се фидето и се оставя още, докато е готово и фидето.

Накрая се добавя наситнен магданоз, разбърква се и се сваля от котлона.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: