gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш Маш»Чорбаджийска пърженица

Чорбаджийска пърженица

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
7587k2k3k8
Чорбаджийска пърженица
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
20/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
"Друго си е да си чорбаджия - най-вкусното ядене ти приготвят"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета и се слага в дълбок тиган със загрято олио да се запържи.

Към него се прибавя почистеният и нарязан на полумесеци лук и зелената чушка на кръгчета. Готви се така 5 минути и се прибавят нарязаните на филийки печурки.

Разбърква се и се добавят нарязаните краставички, консервираните домати и нарязаните на едро пукани чорбаджийски чушки.

Ястието се овкусява се със сол и чубрица. Готви се така около 5 минути, след което се налива виното.

Оставя се течността да се изпари и отгоре върху продуктите се натрошава сирене. Разбърква се добре.

В пърженицата с лъжица се правят гнезда и в тях се чукват яйцата. След като се забулят яйцата, ястието се поръсва с червен пипер и ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: