gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Гофрети»Гофрети с кисело мляко

Гофрети с кисело мляко

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
7587k2k3k8
Гофрети с кисело мляко
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
20/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции8
"За перфектните гофрети не е достатъчно да имате само гофретник, трябва да знаете и точната рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата. Прибавят се солта и захарта, като разбиването продължава. Изсипва се киселото мляко, а след него и брашното с бакпулвера и ваниловата захар.

Хубаво е брашното да се добавя на части. Накрая се налива олиото. Рабърква се хубаво до еднородна гладка смес. Трябва да се получи смес с гъстотата на кексово тесто.

Гофретникът се намазва с мазнина преди да се включи и след като нагрее, се гребва от сместа и се разпределя по плочите. По желание, след като се изпекат, гофретите могат да се намажат с краве масло.

Стават още по-вкусни. Сервират се със сладко по желание, в моя случай от кайсии.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: