gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Гофрети»Гофрети с кисело мляко

Гофрети с кисело мляко

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
95110k2k9k11
Гофрети с кисело мляко
Снимка: Искра
1 / 5
20/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"За перфектните гофрети не е достатъчно да имате само гофретник, трябва да знаете и точната рецепта"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1/2 к.л.
  • захар - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 5 г
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата. Прибавят се солта и захарта, като разбиването продължава. Изсипва се киселото мляко, а след него и брашното с бакпулвера и ваниловата захар.

Хубаво е брашното да се добавя на части. Накрая се налива олиото. Рабърква се хубаво до еднородна гладка смес. Трябва да се получи смес с гъстотата на кексово тесто.

Гофретникът се намазва с мазнина преди да се включи и след като нагрее, се гребва от сместа и се разпределя по плочите. По желание, след като се изпекат, гофретите могат да се намажат с краве масло.

Стават още по-вкусни. Сервират се със сладко по желание, в моя случай от кайсии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Evgenia
Evgenia
Сполучлива рецепта! С апетит ги хапнахме! :-)
26.03.2023 10:16
Анонимен
Анонимен
Много вкусни! Всичко си имат. Нищо не им е в повече, и нищо не им липсва! Аз ги мацнах и с масло...ммм!
04.08.2022 20:30
Анонимен
Анонимен
Чудесни са!
11.06.2021 14:14