Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сиропирана торта с кафе и плодове

Сиропирана торта с кафе и плодове

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Сиропирана торта с кафе и плодове
Снимка: Марияна
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"Всяка чаша кафе си мечтае да е в компанията на такава изискана сиропирана торта, честна дума"

Необходими Продукти

  • кафе - 1 и 1/3 ч.ч. сварено Лаваца
  • захар - 1 ½ ч.ч.
  • брашно - 1 ½ ч.ч. + за набрашняване на тавите
  • яйца - 9 бр.
  • какао - 6 ч.л. на Йоткер
  • киви - 4 бр.
  • банани - 2 бр.
  • прясно мляко - 900 мл
  • вода - 100 мл
  • захар - 5 с.л.
  • крем за торта - 1 пакетче Dolche Maestro Крем за торта /ново/
  • захарни конфети - 1 пакетче на Йоткер
  • масло - 6 с.л. за намазване на тавите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сваряваме кафето. В случая сварих кафе Лаваца- силно и ароматно. Прецедиих го с цедка. Количеството е 1 ч.ч. сварено кафе. Оставяме го да изстине.

Изкарваме на стайна температура 9 яйца. В суха купа слагаме три яйца и ги разбиваме с миксер. Към тях слагаме ½ ч.ч. захар и разбиваме отново.

Пресяваме всичкото брашно със сито и към сместа слагаме ½ ч.ч. брашно, 2 ч.л. какао и разбиваме. Намазваме кръгла тава /с ринг и падащо дъно/ с масло и набрашняваме с брашно. Изсипваме сместа и заглаждаме с шпатула. Печем в загрята на 160 г фурна. Печем до готовност. По същият начин печем и другите три блата.

Изсипваме 900 мл прясно мляко в тенджерка но котлона да заври. Разтваряме съдържанието на 1 пакетче крем за торта в 100 мл вода и разбъркваме добре, за да се разтвори прахът. Като почти е завряло млякото, изсипваме съдържанието и бъркаме непрекъснато с дървена лъжица до гъст хубав гладък крем.

Първия блат /вече изстинал/ го слагаме върху голяма чиния или плато с кръгла форма. Напояваме с кафето, като поливаме отгоре с лъжица. Мажем с крем.

Белим плодовете и ги режем на кръгчета. Върху намазания с крем блат редим кръгчета банан и киви, като ги редуваме. Върху тях слагаме втория блат. Напояваме с кафе, мажем с крем и редим пак плодове.

Следва трети блат, напояваме, мажем крем. Слагаме тортата в хладилника да стегне и да поеме от крема и кафето за поне 6-7 часа.

Най-накрая поръсваме с 1 пакетче захарни конфети.

Вече готова тортата режем на триъгълници и поднасяме с кафе или сок.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: