Начин на приготвяне
Първо сваряваме кафето. В случая сварих кафе Лаваца- силно и ароматно. Прецедиих го с цедка. Количеството е 1 ч.ч. сварено кафе. Оставяме го да изстине.
Изкарваме на стайна температура 9 яйца. В суха купа слагаме три яйца и ги разбиваме с миксер. Към тях слагаме ½ ч.ч. захар и разбиваме отново.
Пресяваме всичкото брашно със сито и към сместа слагаме ½ ч.ч. брашно, 2 ч.л. какао и разбиваме. Намазваме кръгла тава /с ринг и падащо дъно/ с масло и набрашняваме с брашно. Изсипваме сместа и заглаждаме с шпатула. Печем в загрята на 160 г фурна. Печем до готовност. По същият начин печем и другите три блата.
Изсипваме 900 мл прясно мляко в тенджерка но котлона да заври. Разтваряме съдържанието на 1 пакетче крем за торта в 100 мл вода и разбъркваме добре, за да се разтвори прахът. Като почти е завряло млякото, изсипваме съдържанието и бъркаме непрекъснато с дървена лъжица до гъст хубав гладък крем.
Първия блат /вече изстинал/ го слагаме върху голяма чиния или плато с кръгла форма. Напояваме с кафето, като поливаме отгоре с лъжица. Мажем с крем.
Белим плодовете и ги режем на кръгчета. Върху намазания с крем блат редим кръгчета банан и киви, като ги редуваме. Върху тях слагаме втория блат. Напояваме с кафе, мажем с крем и редим пак плодове.
Следва трети блат, напояваме, мажем крем. Слагаме тортата в хладилника да стегне и да поеме от крема и кафето за поне 6-7 часа.
Най-накрая поръсваме с 1 пакетче захарни конфети.
Вече готова тортата режем на триъгълници и поднасяме с кафе или сок.
Да ви е сладко!