gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Свински език в чесново масло

Свински език в чесново масло

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k6k5
Свински език в чесново масло
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции3
"Зверски вкусно мезе за червено вино, да се консумира само от мераклии"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинския език и сложете да се вари, когато образува пяна я оберете. Към края на варенето овкусете със сол, когато е сварен езикът извадете и след като се охлади леко го обелете от горната страна.

Нарежете на тънки парчета и пригответе чесновото масло, като разтопите маслото в тиган и прибавите чесъна на прах.

Ако обичате пресен чесън можете да направите мезето с него.

Можете да сложите парченцата език в маслото и леко да запържите, а може и само да полеете със него готовия подреден език в чинии.

Свинският език в чесново масло е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: