Баварски шницели

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3712k69k
Баварски шницели1 / 2
28/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Отне ни известно време да открием оригиналната рецепта, но чакането определено си заслужаваше Опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г или свинско
  • масло - 40 г
  • сол
  • черен пипер
  • мазнина - за пържене
  • за панировката
  • брашно - 4 с.л.
  • грис - 4 с.л.
  • яйца - 3 броя
  • галета - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на шницели. Начукайте ги леко и ги овкусете със сол и черен пипер.

Оваляйте ги в брашно и след това в грис. Оставете да отлежата така и след това ги потапяйте в разбити яйца и галета и ги пускайте да се изпържат в сгорещена мазнина.

Изпържените баварски телешки шницели се поднасят с малка бучка масло върху всеки и се гарнират с картофена салата, пържени картофи или др. гарнитура по избор.

Традиционни телешки шницели от немската кухня!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: