gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Бабините свински сърца по селски

Бабините свински сърца по селски

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k9k5
Бабините свински сърца по селски
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
06/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Да целунем ръце на баба, че е приготвила такава вкусна гозба, и чак след това да нападаме"

Необходими Продукти

  • свински сърца - 2 бр.
  • печени чушки - 4 бр. червени
  • домати - 3 бр. (може буркан белени домати)
  • стар лук - 1 голяма глава
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете свинските сърца в солена вода, след което ги нарежете на малки парченца.

Нарежете лука на ситно, печените чушки обелете и нарежете на едри кубчета, може да използвате от буркан.

Доматите обелете и пасирайте или също използвайте от буркан.

Сипете олио в дълбок тиган и задушете лука с доматите и чушките, след като покъкрят, добавете нарязаните парченца сърца.

Оставете да се запържват заедно и овкусете с подправките - може да сипете малка лъжичка захар, за да не се усеща киселинността на доматите.

Преди да сервирате, поръсете мезето с наситнен магданоз.

Бабините свински сърца по селски са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: