Зелеви сарми със заешка кайма и ориз
Sarma od zečijeg mlevenog mesa sa pirinčem
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Сарми»Зелеви сарми със заешка кайма и ориз

Зелеви сарми със заешка кайма и ориз

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k9k5
Зелеви сарми със заешка кайма и ориз
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
06/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
10
"Сарми с вкус за милиони, който директно ги поставя в топ 5 на най-вкусните сарми, които някога сме опитвали"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 зелка
  • заешка кайма - 800 г
  • ориз - 1 ч.ч
  • джоджен - 1 ч.л
  • праз - 1 стрък
  • доматен сок - 1 ч.ч
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете листата на киселата зелка, като отстраните по малко от твърдата част.

Нарежете праза на ситно и сложете в дълбок тиган да се запържва, след което добавете каймата. Сипете доматения сок, измития ориз и подправките, разбъркайте и след като се запържат, изключете котлона.

Вземете лист от зелето и сложете по 2 лъжици от сместа, завийте сармичка и така със цялата смес.

Нарежете сърцевината на зелето на ситно и сложете на дъното на тенджерата, отгоре подредете плътно и сармичките, долейте вода и малко от чорбата.

Отгоре притиснете със по тежка порцеланова чиния сармите и варете до готовност.

По желание можете да направите и сос към тях.

Зелевите сарми със заешка кайма и ориз са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: