Зелеви сарми със заешка кайма и ориз

22/01/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1358137513854
"Сарми с вкус за милиони, който директно ги поставя в топ 5 на най-вкусните сарми, които някога сме опитвали "
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции10
  • Преглеждания общо393
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете листата на киселата зелка, като отстраните по малко от твърдата част.

Нарежете праза на ситно и сложете в дълбок тиган да се запържва, след което добавете каймата. Сипете доматения сок, измития ориз и подправките, разбъркайте и след като се запържат, изключете котлона.

Вземете лист от зелето и сложете по 2 лъжици от сместа, завийте сармичка и така със цялата смес.

Нарежете сърцевината на зелето на ситно и сложете на дъното на тенджерата, отгоре подредете плътно и сармичките, долейте вода и малко от чорбата.

Отгоре притиснете със по тежка порцеланова чиния сармите и варете до готовност.

По желание можете да направите и сос към тях.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар