Крехки свински котлети с кафяв ориз
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Крехки свински котлети с кафяв ориз

Крехки свински котлети с кафяв ориз

Даяна НиколоваДаяна Николова
Помощник Готвач
432521091771
Крехки свински котлети с кафяв ориз
Снимка: Даяна Николова
1 / 2
22/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
"Има ли кой да ни прави компания, докато похапваме крехки свински котлети с кафяв ориз?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Котлетите се накисват в бирата и се оставят да престоят в хладилника една нощ.

На следващия ден пържолите се измиват и се нареждат в тавичка за печене. Обкусяват със сол и черен пипер.

Лукът и морковите се обелват. Морковите се настъргват на ренде, а лукът се нарязва на шайби. Готовите зеленчуци се разпределят равномерно върху месото.

В тавичката се слага един пръст вода и се покрива с фолио.

Пече се около 60-70 мин на 200 градуса.

Гарнитурата:

Оризът се слага във вода и също се оставя да престои една вечер, за да бъде сготвен по-лесно на следващия ден.

Поставя се в тенджера и се залива с вода в отношение 1:4. Първо се вари на слаб огън, докато омекне. След като е останала малко вода, се овкусява с подправките и се засилва котлонът.

Когато е готов, се сваля от котлона и към него се прибавят маслото и предварително нарязаният магданоз. Обърква се добре.

Сервира се топъл като гарнитура на котлетите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: