Пилешки сърца с ориз на котлон
Pileća srca sa pirinčem
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Ориз на Тиган»Пилешки сърца с ориз на котлон

Пилешки сърца с ориз на котлон

Пилешки сърца с ориз на котлон
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
06/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
"Вкусно, лесно и много бързо за приготвяне"

Необходими Продукти

  • пилешки сърца - 200 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • чушка - 1 бр. зелена
  • чушка - 1 бр. червена
  • морков - 1 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • олио
  • чубрица
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В широка тенджера загрейте мазнина. Зеленчуците нарежете на възможно най-ситно и ги сложете да се задушават на слаб огън до омекване. Прибавете почистените и подсушени сърчица.

Запържете около пет минути, като разбърквате периодично.

Прибавете ориза, разбъркайте и след 2-3 минути прибавете подправките.

Разбъркайте и налейте четири чаши вряла вода. Две минути след завирането на ястието изключете котлона.

Захлупете с капак, ако капакът има дупчица, покрийте и с кърпа. Оставете ястието около 30 минути, без да го отваряте, докато оризът на тиган поеме течността.

Пилешките сърца с ориз на котлон са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: