Врачанска милинка

23/01/2018
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАГотвач1779262
"Да видите вие хората от Балкана какви невероятни милинки правят "
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 697
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Меси се тесто от пресятото брашното, млякото, разтворената мая, 1 яйце и натрошеното сирене. Оставя се за 20 минути в хладилник да отпочине.

Върху плота се ръси брашно и тестото се разстила с ръка. Маслото се разтопява и с 3/4 от него се полива тестото, наръсва се с шарената сол, навива се на руло и се нарязва на парчета, които се оформят на топчета и се нареждат в тава, намазана с олио.

В останалото масло се запържват 2 л галета и с тях се поливат милинките.

Оставят се да втасат за 15 минути, намазват се с разбитото яйце и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса до златист цвят.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар