gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки крилца с топящи се картофки на фурна

Пилешки крилца с топящи се картофки на фурна

Veronika AtanasovaVeronika Atanasova
Новак
339
Пилешки крилца с топящи се картофки на фурна1 / 2
23/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 8 бр.
  • картофи - 4 - 5 бр. по - големи
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • бира - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на едро картофите. В голям тиган загряваме олио и задушаваме за 10 мин картофките под капак, добавяме 1 лъжичка червен пипер и запържваме още 5 мин. Прехвърляме ги в тавата, в която ще печем.

По същия начин задушаваме леко и крилцата и ги слагаме върху картофите.

Наливаме бирата, слагаме алуминиево фолио и печем 30 мин в загрята на 250 градуса фурна в долната част.

На 30 минута махаме фолиото и качваме на средата на фурната за още 15 мин или до зачервяваме на месото.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: