Пълнени гевреци с кашкавал

23/01/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф873498168
"Някои гледат на геврека дупката, а ние ви съветваме да обърнете внимание на пълнежа - много е вкусен "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо666
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 300 мл
  • прясна мая - 10 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 450 г
  • кашкавал - 150 г настърган
  • медена вода - за намазване
  • мак –семена за поръсване
  • ким - семена за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купа смесете топлото прясно мляко със захарта, маята, разбъркайте да се разтвори маята и добавете 3-4 с.л. от брашното. Оставете да втаса на топло.

Останалото брашно пресейте в купа, направете кладенче и добавете солта, олиото, топлото прясно мляко и втасалата мая, замесете не много меко тесто, оставете настрани да удвои обема си.

Разделете тестото на 10 равни части оформени на топчета. Всяко топче разточете с точилката на правоъгълници, поставете в средата по дължината настърган кашкавал и навийте на фитили. Усучете фитилите два по два, защитете ги в края да не се отварят и ги наредете в тава, постлана с хартия за печене.

Оставете на топло отново да втасат за около 30 минути.

Намажете гевреците с медена вода и поръсете със семената.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 15-20 минути максимум - в зависимост от вашата фурна.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар