Кебап от овче месо на шиш
Mutton Kebab on a Spit
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Кебап»Кебап от овче месо на шиш

Кебап от овче месо на шиш

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3120k
Кебап от овче месо на шиш1 / 2
16/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции24 кюфтенца
"Само ако знаете колко е вкусно, вече да сте пуснали скарата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Натрошете хляба и го накиснете в купа с вода заедно със скълцания чесън. След 5 минути го намачкайте с вилица на пюре и добавете каймата, магданоза, скълцания ситно кромида, разбитото яйце и се овкусява с подправките.

С мокри ръце добре омесете сместа и направете 24 еднакви кюфтенца. Нанижете ги на шишчета, като между тях може да сложите по парченце чушки или лук по желание.

Изпечете кебапа от овче месо на шиш за около 12 минути от едната страна и обърнете. Поднесете със нарязаните домати, лук и царевица, овкусени със зехтин, лайм и кориандър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: