Мариновани шишчета от джолан

26/01/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф82022724663
"Когато си не само майстор на скарата, но и мераклия, знаеш, че най-крехките шишчета се правят от джолан "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 508
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • джолан - около 1 кг без кост
  • кисели краставички - 1 буркан (само маринатата)
  • кромид лук - 3 глави
  • зелени чушки - 3 бр.
  • червени чушки - 3 бр.
  • сланина - няколко парчета
  • черен пипер - 2 к.л.
  • сол - 1 к.л.
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, подсушава и нарязва на малки парчета, подходящи за нанизване на дървени шишчета.

Прехвърля се в подходяща купа и се залива обилно с маринатата от сока от киселите краставички. Тази марината е уникална и прави всякакъв вид месо крехко и сочно, наистина е невероятна. Покрива се купата и се оставя на хладно за една нощ.

На следващия ден ще видите, че месото е "изпило" целия сок от киселите краставички. Поръсете месото със съвсем малко сол, черен пипер и струйка олио. Разбъркайте и оставете за поне 30 минути.

След това намокрете дървените шишчета обилно с вода, почистете чушките и лука и ги нарежете на правоъгълни парчета.

Нанижете месото, като го редувате с парчета зелена, червена чушка и кромид лук.

Загрейте хубаво скарата, намажете я с парче сланинка и изпечете шишчетата, като периодично ги въртите по часовниковата стрелка, за да се изпекат равномерно от всички страни.

С помощта на четка мажете шишчетата от отделилата се от месото в купата марината от олио, сол и черен пипер.

Между шишчетата може да наредите и да изпечете парченца сланинка.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар