Пресовани свински уши

26/01/2018
Радка Славова
отРадка СлавоваПомощник Готвач59
"Някой ни каза Наздраве за страхотното мезе или само така ни се е причуло "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо803
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ушите, изчистени и добре измити, се режат на половинки. Поставят се в тенджера под налягане. Прибавят се нарязани морковите на колелца, зеленият лук на по три парчета, главата лук на едро, джинджифила на по 1 см.

Добавя се соевият сос, захарта, черният пипер, солта. Вари се 30-40 минути.
След като се извадят, се поставят в съд - не много голям. Заливат се наполовина с прецедената вода, в която са се варили.

Притискат се отгоре и се поставя някаква тежест /аз поставих 2 пакета брашно/.

Оставят се в хладилника да стегнат, т.е. да се желират, след което могат да се консумират.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар