Пресовани свински уши
Presovane svinjske uši
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пресовани свински уши

Пресовани свински уши

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
7333291218
Пресовани свински уши
Снимка: Радка Славова
1 / 5
26/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
"Някой ни каза Наздраве за страхотното мезе или само така ни се е причуло"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ушите, изчистени и добре измити, се режат на половинки. Поставят се в тенджера под налягане. Прибавят се нарязани морковите на колелца, зеленият лук на по три парчета, главата лук на едро, джинджифила на по 1 см.

Добавя се соевият сос, захарта, черният пипер, солта. Вари се 30-40 минути.

След като се извадят, се поставят в съд - не много голям. Заливат се наполовина с прецедената вода, в която са се варили.

Притискат се отгоре и се поставя някаква тежест /аз поставих 2 пакета брашно/.

Оставят се в хладилника да стегнат, т.е. да се желират, след което могат да се консумират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: