Милинки със сирене и зехтин
Buns with Feta Cheese and Olive Oil
gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Милинки»Милинки със сирене и зехтин

Милинки със сирене и зехтин

EfrosiaEfrosia
Джедай
9685k1119k
Милинки със сирене и зехтин1 / 2
17/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
"Закуската е най-важното ястие от деня, а в този случай - и най-вкусното"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в топлото мляко. Съдът се покрива и се оставя да престои за 10-15 минути, докато се активизира.

В кладенче в пресятото брашно със солта се добавят маята, зехтинът и топлата вода. Замесва се постепенно гладко тесто.

Слага се в намазнена купа, покрива се с кърпа и се оставя на топло да втаса до удвояване на обема.

Втасалото тесто се разточва на кора и се маже със зехтин, поръсва се с натрошено сирене и се навива на руло. От рулото се режат парчета с еднаква големина.

Така приготвените милинки се подреждат в подмазнена тава и се слагат в студена фурна. Милинките със сирене се пекат за около 30 минути на 180 градуса.

Изпечените горещи милинки намажете обилно с масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 6
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: