gotvach.bg»Рецепти»Пица»Тесто»Италианско тесто за пица

Италианско тесто за пица

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
06/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции4
"Класическо тесто са тънка хрупкава пица. Точно както италианците го правят. Направи го и ти!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята разтворете в топличката вода, като добавите захарта и солта. Оставя се настрана.

Пресейте брашното и добавете маята. Постепенно замесете гладко тесто. Накрая добавете зехтина и продължете месенето, докато мазнината се поеме напълно.

Оставете тестото да втаса до удвояване на топло място, като покриете купата му с прозрачно фолио и кърпа. Втасалото тесто може да използвате за приготвяне на пица, но и на фокача.

Рейтинг

5 62
4 33
3 18
2 4
1 0
Дай твоята оценка: