gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Ароматен борш по градинарски

Ароматен борш по градинарски

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k9k5
Ароматен борш по градинарски
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
27/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Разбира се, че градинарят прави най-ароматният борш"

Необходими Продукти

  • лук - 1 бр.
  • прясно зеле - 1 резен (150 г)
  • грах - 1 к.ч. (замразен)
  • моркови - 1 бр.
  • тичквички - 1/2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • зелен боб - 1 к.ч. (замразен)
  • чушки - 1 бр. червена + 1 зелена
  • магданоз - 3 стръка
  • доматен сок - 1 к.ч.
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л
  • чубрица
  • фиде - 1 к.ч.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и моркова и сложете в тенджера да се задушават, през това време нарежете и останалите зеленчуци, както на вас ви харесва.

Зелето трябва да бъде нарязано по на едро и бобът да е цял.

Сипете всички нарязани зеленчуци при лука и моркова и покрийте с капак, оставете да се задушават заедно, като разбърквате от време на време.

Сипете 4 чаши гореща вода и оставете да ври боршът на умерен котлон.

Опитайте зеленчуците и ако са омекнали, поръсете фидето и добавете подправките.

Когато е сварено фидето, поръсете със нарязан магданоз и изключете котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: