Дроб по овчарски
Shepherd’s liver

Дроб по овчарски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Дроб по овчарски1 / 2
18/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
2
"Обзалагаме се, че не сте опитвали такъв деликатес от овчи дроб! И да знаете, че много сте изпуснали"

Необходими Продукти

  • дроб - 500 г овчи дроб
  • лук - 2 глави кромид
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - щипка млян
  • бульон - 1 кубче месен
  • сирене - 200 г овче
  • яйца - 4 броя
  • За гарнитура
  • чушки - 4 пиперки
  • целина - 2 стръка
  • сметана - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете дроба и го нарежете на парченца.

Запържете скълцания лук в олиото и добавете дроба.

Запържете за 5 минути, след което в овкусете със сол, пипер и натрошен бульон.

Добавете натрошеното сирене и полейте с разбитите яйца.

Запържете на тих огън без да разбърквате, като от време на време леко разтръсквайте тигана.

Изпечете чушките за салатата, обелете ги, наежете ги и ги разбъркайте с нарязаната целина.

Полейте със сметана и поднесете дроба по овчарски с тази гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
52
42
31
22
10
Дай твоята оценка: