Богата зимна пилешка супа с царевица
Bogata zimska pileća supa sa kukuruzomRich Winter Chicken Soup with Corn
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Богата зимна пилешка супа с царевица

Богата зимна пилешка супа с царевица

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8957k3k3k1
Богата зимна пилешка супа с царевица
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
30/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции6
"Разкошна супа с богат вкус и неустоим аромат - истинска зимна кулинарна приказка"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • пилешки бульон - 4 ч.ч.
  • царевица - 300 г сварена или от консерва
  • лук - 1 глава, голяма
  • праз - 1 стрък
  • чушки - 1 бр. жълта + 1 червена
  • моркови - 1 бр.
  • растителна мазнина - 3 с.л.
  • корени от магданоз - 1 връзка
  • сметана - 150 мл
  • фиде - 1 шепа
  • сол - на вкус
  • черен пипер - прясно смлян
  • магданоз - пресен
  • лимонов сок - от 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива, нарязва на порции, като отделяме гръбнака му /използвайте го за приготвяне на пилешки бульон/. Посоляваме пилешкото месо и го поръсваме с черен пипер.

Запечатваме го за кратко в тиган с 2 с.л. нагорещена растителна мазнина.

Поставяме го в дълбока тенджера и го заливаме с горещия пилешки бульон. В него добавяме корените от магданоз. Оставяме го да къкри на слаб котлон за 25 - 30 минути.

Изваждаме пилешкото месо и оставяме да се охлади. Обезкостяваме го и го нарязваме на малки късчета.

Зеленчуците - лук, праз, чушки и морков режем на ситни кубчета. Сотираме ги в тигана с мазнината от пилешкото месо.

Прибавяме ги в тенджерата заедно с пилешките късчета. Супата къкри още 10 минути.

Отцеждаме царевицата и заедно с фидето ги добавяме в тенджерата. Варим още 7-8 минути до сваряване на фидето.

Поръсваме с нарязан магданоз.

Сметаната добавяме непосредствено преди сервиране на пилешката супа.

Подправяме с лимонов сок.

Богатата зимна пилешка супа с царевица е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: