Цигански гулаш

29/11/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
"Ароматен гулаш с наситен вкус на месо, който ще ви накара да отопите чинията "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 029
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чушки - 2 - 3 зелени и червени
  • месо - микс от свинска плешка, телешко, агнешко и бекон
  • масло - 3 с.л. пълни
  • лук - 2 глави
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • черен пипер - на вкус
  • кисело зеле - 1 - 2 ч.ч. нарязано
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използвайте различни видове меса, с които разполагате. Нарежете месото на късчета и го сложете да се запържи в сгорещената мазнина. Добавете нарязания лук и след като и той се запържи, поръсете с брашното равномерно.

Объркайте хубаво да се запържи брашното и разредете постепенно с вода. Оставете да се готви на умерен котлона за около 1 час. След това добавете нарязаните чушки и овкусете с червен и черен пипер, както и сол.

След като чушките поомекнат, добавете нарязаното кисело зеле. Циганският гулаш се готви още 30 минути на слаб котлона. ПОднася се със стрък магданоз за украса.подобни рецепти тук

5 3
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар