gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Манджи»Зимна супа с кюфтенца

Зимна супа с кюфтенца

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k6k6
Зимна супа с кюфтенца
Снимка: Зорица
1 / 4
29/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"И малки, и големи искат да опитат от тази ароматна зимна супа с кюфтенца"

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г смес
  • кромид лук - 2 глави
  • яйце - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • праз лук - 1 стрък
  • картофи - 4 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • целина - 1 к.ч. нарязана на кубчета
  • олио - 1 к.ч.
  • телешки бульон - 1.5 л
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • джинджифил - 1 к.л. на прах
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Едната глава кромид лук се нарязва на ситно и се смесва с каймата, яйцето и подправки - сол, черен пипер и кимион. Омесва се и се оформят малки кюфтета.

В по-дълбока тенджера се налива олиото и се изпържват кюфтенцата.

Изваждат се в чиния и в същата мазнина последователно се запържват другата глава наситнен кромид лук, празът, нарязаните на кубчета моркови, нарязаните на ситно чушки, накрая се добавя целината и нарязаните картофи.

Налива се телешкия бульон и супата се оставя да ври 30-40 минути. След това се взема малко от бульона и след като леко се охлади, в него се разтваря брашното и червеният пипер.

На тънка струйка се изсипва при непрекъснато бъркане в супата, пускат се в нея и кюфтенцата и се оставя да поври 7-8 минути, след което се сваля от котлона.

Добавят се подправките на вкус - сол, черен пипер, кимион и джинджифил.

Преди сервиране супата се поръсва с магданоз и наситнените скилидки чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: