Лазаня с пиле, шунка и кашкавал

31/01/2018
Нина Иванова
отНина ИвановаИноватор11110322
"Лазаня, каквато ще се хареса на всички изгладнели лакомници "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 189
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сос тип Болонезе с пиле вместо кайма:
Нарежете лука на ситно или го настържете. Задушете го в 2-3 лъжици зехтин. Един морков се настъргва и се прибавя към лукът. Задушете още 5 минутки и оставете настрани. Нарежете на ситно пилешкото месце и го задушете с малко водичка и олио. Прибавете към него лука с моркова и запържете 10-15 минути. Добавете смлените домати и подправки на вкус.

Сос Бешамел:
В удобен дълбок съд разтопете маслото и дръпнете от котлона. Бавно и постепенно прибавяйте брашното и разбъркайте много добре. Върнете на котлона сместа и след като се затопли, добавете млякото, като не спирате да разбърквате. Варете, докато сместа се сгъсти и накрая се слагат сол и черен пипер на вкус.

Вземете голяма и дълбока тава и наредете един ред от корите. Покрийте с тънък пласт сос Бешамел и пласт сос Болонезе. Следва пласт нарязана на ситно шунка и настърган кашкавал. Така подреждаме и другите редове. Накрая завършваме с ред кори, които покриваме със сос Бешамел и настърган кашкавал.

Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна около 35 - 45 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар