Домашни равиоли със сметанов сос

31/01/2018
"Домашно приготвените равиоли нямат нищо общо с пастата, която се продава в магазините, трябва сами да се уверите сама "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 213
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа чукваме яйцето, добавя се щипка сол и с вилица се разбива. Сипва се брашното и се бърка на топка тесто, което накрая се замесва на плота. Оставя се да почине 20 минути, покрито с кърпа.

Разделя се на две части и всяка се разточва на тънка кора. Тук опитах един трик, видян от нета :) Върху намазана с олио форма за лед се слага първото тесто и леко се притиска във формата, да се получи вдлъбнатина.

Пилешкото месо се вари до готовност и се отцежда, но може и от печено пиле. Нарязва се на малки парченца и се овкусява с подправките. Разпределя се във формичките, а отгоре се захлупва с втората кора от тестото. Отгоре се минава с точилката излишното да падне, обръща се.

Нарязва се къдраво на квадрати или правоъгълници. Същото се получава и без форма. Просто върху първата кора се оформят 10 купчинки на разстояние, отгоре втората кора и се нарязва.

Варим равиолите в гореща подсолена вода за 3-5 минути, след като изплуват нагоре и отцеждаме с решетъчна лъжица. Разбърква се сметана с топено сирене и се овкусява на вкус.

Заливаме домашните равиоли и сервираме, поръсени с копър. Тестото е за 12 равиоли, ако искате повече, увеличете дозата, като знаете че на 1 яйце се добавя около 100 г брашно, но зависи и от големината на яйцето.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар