gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ориз на Тиган»Ориз Басмати с пилешко и гъби на тиган

Ориз Басмати с пилешко и гъби на тиган

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2181k2901k6
Ориз Басмати с пилешко и гъби на тиган
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
31/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Ароматно ястие, което носи наслада във всяка една хапка"

Необходими Продукти

  • ориз басмати - 1 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • сол
  • соев сос - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • морков - 1 бр.
  • чушка - 1 бр.
  • мариновани гъби - 100 г
  • пилешко филе - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива на течаща вода и се сварява до готовност, след което се отцежда хубаво.

В сгорещен тефлонов тиган се задушава пилешкото месо, нарязано на ситни кубчета, морковите, чушката, гъбите и подправките, докато омекнат.

Добавя се оризът и се пържи на тигана още 5 минути, като се бърка постоянно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: